Det lyder spændende at tjene penge online ved at besvare spørgeskemaer, men svindel med spørgeskemaer findes overalt på internettet. De kan også være meget godt forklædt, hvilket kan sætte din identitet eller endda din pengepung i fare. Jeg har sørget for at dække alle mulige grunde til, at et spørgeskema er svindel, sammen med hvordan du undgår potentiel svindel, hvis du er blevet offer.
Spørgeskemaer der kræver betaling for deltagelse
Svindel med spørgeskemaer handler om at stjæle dine penge. Hvis du bliver bedt om at betale et bestemt beløb, selv hvis de påstår at give mere tilbage, er det svindel. Et legitimt spørgeskema vil aldrig få dig til at betale for at deltage, da det ikke kun er tyveri, men også ulogisk.
Hvis et spørgeskema beder om dine kortoplysninger eller endda bankoplysninger, så forlad det med det samme. Et spørgeskema bør aldrig indeholde spørgsmål relateret til din saldo, kortdetaljer eller endda hvor du har en bankkonto registreret. Hvis du vil tjene penge på sikre spørgeskemaer, så sørg for at tilmelde dig Freecash. De er betroet af over 25 millioner brugere, inklusive mig selv, for at levere legitime, pengegivende spørgeskemaer, der BETALER DIG, ikke omvendt.
Efterligning af legitime virksomheder
Efterligning er blevet en meget mere almindelig metode til svindel. Nogen kunne udgive sig for at være et stort brand som Apple eller endda Bilka, men i virkeligheden er det en svindler. Hvis du modtager emails, der virker for gode til at være sande, men som ser ud til at komme fra en legitim virksomhed, så sørg for at undersøge følgende:
- Virksomhedens email: Er det den samme som virksomhedens officielle email? (findes normalt på deres officielle hjemmeside)
- Mærkelig formatering: Er afsnittene for lange, eller er sætningerne afbrudt?
- Stavefejl: Er der stavefejl? Det kan være så småt som "Føtex" i stedet for "Føtex".
De bruger også taktikker som at oprette falske sociale mediekonti med falske følgere. Hvis du bliver bedt om at tage et spørgeskema fra en konto, der ikke er verificeret, ikke har nogen opslag (legitime virksomheder har normalt opslag), og ikke har nogen kommentarer eller engagement fra andre brugere, er det svindel.
Urealistisk høje belønninger
Hvis et spørgeskema påstår, at de vil betale dig 350 DKK eller endda 2100 DKK for et 20-minutters spørgeskema, er det svindel. Udbydere af spørgeskemaer er ikke så desperate, og de ønsker heller ikke at tabe penge så hurtigt. Gennemsnitlige, sikre spørgeskemaer og hvordan de fungerer er, at de måske giver dig 14-35 DKK for deltagelse. Legitime virksomheder vil altid belønne dig med et beskedent beløb, aldrig noget der er "for godt til at være sandt", for det er det.
En af mine personlige regler, som jeg har tendens til at følge, er, at ethvert spørgeskema, der giver mere end 105 DKK, kan være svindel, medmindre det er velkendte virksomheder, der har bedt dig om at deltage. I dette tilfælde udfører du ikke et 20-minutters spørgeskema, det er mere som en produkttest.
Tilbud via email
De bedste online betalte spørgeskemaer vil aldrig blive sendt til din email. Svindel med spørgeskemaer sendes konstant via email, og de kræver, at du klikker på links, der indeholder malware. Det er meget vigtigt ikke at klikke på nogen links, der er vedhæftet en sådan email. Hvis du har modtaget en, og den virker mistænkelig, så anmeld den og slet den fra din indbakke med det samme.
Nogle gange kan de endda henvende sig til dig ved navn, hvilket betyder, at du tidligere har givet enten dit navn eller din email til et site. Hvis det er tilfældet, så sørg for ikke at give din email til tilfældige sites, du ikke kender, da de kan bruge disse oplysninger til at spamme dig eller endda forsøge at hacke din konto.