2026'nın En İyi Ücretli Anket Siteleri ve Uygulamaları

Charlee AnthonyAnthony Clement
Yazan Charlee Anthony, tarafından incelendi Anthony Clement
9 dakika okuma
Güncelleme tarihi: Oct 9, 2026
Kısa versiyon
  • Sekiz ücretli anket sitesi ve uygulaması fikirlerinize para ödüyor ve Qmee başlamak için en iyi seçenek.

  • Qmee, ödemeleri dakikalar içinde PayPal veya Venmo'ya yapıyor, ancak PayPal hesabının tamamen doğrulanmış olması gerekiyor.

  • Survey Junkie ve Branded Surveys, 5 dolardan (veya 500 puandan) itibaren ödeme yapıyor.

  • Prolific saatte en az 8 $ ödüyor, ancak katılmak için bir bekleme listesine girmen gerekiyor.

Şoförünü puanlıyor, söylediğin yemeği değerlendiriyor, her yeni telefon hakkındaki fikrini arkadaş grubuna yazıyorsun, hem de karşılığında hiçbir şey kazanmadan. İşte bu 8 site ve uygulama aynı fikirlerin karşılığını ödüyor. Hangilerine vaktini ayırmaya değeceğini bilesin diye hepsinden parayı çektim.

Qmee

Ben olsam Qmee ile başlarım. Birkaç farklı dış sağlayıcıdan anketleri toplayıp hepsini tek bir Anketler sekmesinde sunan bir anket uygulaması. Yani yeni anketler için tek bir şirketin yolunu gözlemek zorunda kalmıyorsun. Uygulama iPhone ve Android için mevcut.

Qmee'ye ilk başladığımda, birkaç dakika içinde ilk anketimi aldım. E-postamla kaydoldum ve doğru anket türleriyle eşleşmeme yardımcı olan birkaç profil sorusunu yanıtladım. İlk haftada anket başına yaklaşık ₺1,98 ile ₺119 arasında kazandım ve elenmeden yaklaşık 5 veya 6 anket tamamladım. Tıpkı Türkiye'de alışık olduğumuz gibi, bazen küçük kazançlar birikip güzel bir harçlığa dönüşüyor. 

Qmee'de asıl püf noktası her gün anket çözmek; bunu günlük alışkanlık haline getirirsen anketleri tamamladığın için ekstra ödüller kazanırsın. Birkaç gün boyunca daha az anket olduğunda bu özellik tam bir can simidi oldu. 

Para çekmeye hazır olduğunda, bakiyenin tamamını çekebilirsin; PayPal veya Venmo'ya aktarabiliyorsun ve Qmee'ye göre para birkaç dakika içinde hesabına geçiyor. Yalnız PayPal hesabının tamamen doğrulanmış olması gerekiyor (Ekim 2026 itibarıyla).

Küçük bakiyeleri hızlıca çekmek istiyorsan ve zaten doğrulanmış bir PayPal hesabın varsa, başlaman gereken yer Qmee.

Artılar

  • Birçok sağlayıcıdan geniş anket çeşitliliği
  • Sana uygun anketlerle eşleşmeni sağlayan kişiselleştirilmiş başlangıç süreci

Eksiler

  • Yalnızca altı ülkede mevcut
  • Şartlarına göre diskalifiye olan kullanıcılara ödül verilmez, bu nedenle ödüller kaybedilebilir

Survey Junkie

Survey Junkie, bir tüketici içgörüleri şirketi olan DISQO'ya ait bir anket sitesi ve orada yapacağın işlerin çoğunu anketler oluşturuyor. Anketleri web sitesinden ya da iPhone ve Android uygulamasından çözebilirsin.

ABD, Kanada, Avustralya ya da Birleşik Krallık'ta yaşayan 18 yaşını geçmiş herkes katılabiliyor. Ben e-posta adresim, yaşım ve kısa bir genel profil bilgisiyle kayıt oldum; site de beni anketlerle eşleştirmek için bu bilgileri kullanıyor.

Anketlerimin çoğu 1 doların altında ödedi ve yaklaşık 15 dakika sürdü. Günde yaklaşık 3 anket çözmeye alıştım; Survey Junkie de günde üç anketin aylık yaklaşık 40 dolara denk geldiğini söylerken aynı tempoyu baz alıyor (bu tutar ABD doları cinsinden; diğer para birimlerinde farklı olabilir). Yani çay molasında ya da otobüste yolculuk ederken yapılan küçük bir ek iş gibi düşünebilirsin.

Beni asıl şaşırtan şey, özellikle uzun anketlerde yarı yolda elenmek oldu. Neyse ki ödül olarak kullanabileceğim hesabıma genelde 2-3 puan ekliyorlardı, ben de 20 dakikanın altındaki anketlere sadık kaldım.

Para çekme işlemi ₺190 veya 500 puandan başlıyor (USD cinsinden; diğer para birimlerinde farklılık gösterebilir) ve ödemeni PayPal, banka havalesi ya da hediye kartı olarak alabiliyorsun.

İlk para çekme işleminden önce fotoğraflı kimlikle kimliğimi doğrulamam gerekti ve bu yaklaşık beş dakikamı aldı. Bu oldukça yaygın bir adım: Prolific de kimlik kontrolü yapıyor, Branded Surveys ise her ödemede SMS ile bir kod gönderiyor. Tıpkı Türkiye'de bankamızın internet bankacılığında her işlemde SMS onay kodu istemesi gibi.

Sonrasında PayPal transferim birkaç saat içinde hesabıma geçti; bu da Survey Junkie'nin kendi tahminiyle uyumluydu (Ekim 2026 itibarıyla).

Eğer her anketin dakika başına ne kadar kazandırdığını gösteren, sadece anketlere odaklanan bir site arıyorsan, ben Survey Junkie'ye kaydolurdum.

Artıları

  • Her anketin dakika başına ne kadar ödediğini gösterir
  • Diskalifiye edildiğinizde birkaç puan geri alırsınız
  • PayPal, banka veya hediye kartına düşük para çekme limiti

Dezavantajlar

  • Yalnızca ABD, Kanada, Avustralya ve Birleşik Krallık'ta kullanılabilir
  • Uzun anketler genellikle sizi yarı yolda eleyebilir

Branded Surveys

Branded Surveys, Dynata'ya ait kendi anket panelini işletiyor; yani anketler, farklı dış uygulamalardan derlenen karışık bir havuzdan değil, doğrudan kendi iş ortaklarından geliyor. Sadece ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'ta kullanılabiliyor. Web üzerinden çalışıyor, ayrıca bir iPhone ve Android uygulaması da var.

Kayıt olduğum gün panomda anketler vardı, yenileri de günde birkaç kez ekleniyordu. Çoğu 5 ila 20 dakikamı aldı ve yaklaşık ₺19 ile ₺59 arasında ödedi. İlk haftanın sonunda 12 anket tamamlamıştım; haftalık bonus da tam olarak bu noktada devreye giriyor.

Asıl sinir bozucu kısım yüksek puanlı anketlerdi. Çok hızlı doluyorlar ve birkaçında beş on dakika sonra beni dışarıda bıraktılar. Branded, denediğim için genelde 1 ila 3 puan veriyordu, yani harcadığım zaman tamamen boşa gitmiş olmadı.

Bu puanların hepsi 5 $'lık ödemeye (USD cinsinden; diğer para birimlerinde farklı olabilir) sayılıyor ve her ödeme için 4 haneli bir SMS kodu isteniyor, o yüzden telefon numaranı en başta eklemeni öneririm. Benim ödemelerimin onaylanması 1 ila 2 iş günü sürdü ve hafta sonları hiçbir ödeme yapılmıyor (Ekim 2026 itibarıyla). Yani tıpkı bankada hafta sonu EFT'nin ertesi iş gününe kalması gibi, burada da biraz sabırlı olmak gerekiyor.

Eğer her ödemenin telefonuna gelen bir SMS koduyla korunmasını istiyorsan, ben Branded Surveys'i seçerdim.

Artılar

  • Günde birkaç kez yeni anketler
  • Bazı diskalifikasyonlar için birkaç puan

Dezavantajlar

  • Ödeme onayı çoğu üye için 1 ila 2 iş günü sürer
  • Yalnızca ABD, Kanada ve Birleşik Krallık

AttaPoll

AttaPoll, Cint'in anket havuzu üzerine kurulu, öncelikli olarak telefon için tasarlanmış bir anket uygulaması. yaklaşık 70 ülkede kullanılabiliyor ve ülkene göre desteklediği tek dilde anket sunuyor. iPhone ve Android için indirebilirsin.

Uygulamayı yükledikten dakikalar sonra ilk anketimi çözmüştüm. Her anketin ödülü ve anketi tamamlama şansını gösteren bir yıldız puanı da yanında yazıyor.

İlk haftamda anketlerin çoğu yaklaşık 20 sent ile ₺40 arasında ödedi, ara sıra çıkan uzun anketlerde ise $10'a kadar çıkan ödüller de vardı (USD cinsinden; diğer para birimlerinde farklılık gösterebilir). Hafta içi genellikle günde 2 ya da 3 anket tamamlayabiliyordum, ama hafta sonları ortalık çok daha sakindi.

En çok yıldızlı anketlere sadık kalmak benim için en iyi sonucu verdi, çünkü AttaPoll'da elenirsen hiçbir şey kazanmıyorsun. Ayrıca en başta telefon numaramı doğrulamamı istedi ve bu kontrolü geçemezsen anketler duruyor, o yüzden hesapta kalmasından memnun olacağın bir numara kullan.

Doğrulamayı geçtikten sonra PayPal ile para çekme ABD'de 3$'dan başlıyor, benim uygulamamda ise bazı hediye kartları yaklaşık ₺99 seviyesinden görünüyordu. Başka ülkelerde ise asgari tutar ülkeye ve ödeme yöntemine göre değişiyor.

İlk ödemem birkaç dakika içinde PayPal'ıma geçti, ama bazıları 72 saate kadar sürebiliyor. Hesabını aktif tut, çünkü altı ay boyunca hiç hareket olmazsa bakiyen silinir (Ekim 2026 itibarıyla). Tıpkı Türkiye'de uzun süre kullanılmayan bir hattın iptal olması gibi, hesap da boşta kalınca elden gidebiliyor.

Eğer ABD, Birleşik Krallık ve Kanada dışında yaşıyorsan, ilk deneyeceğim uygulama AttaPoll olurdu.

Artılar

  • ABD'de 3 $ tutarında PayPal ödemesi
  • Birden fazla bölgede kullanılabilen anketler

Dezavantajlar

  • Anketler hafta sonları sınırlıdır
  • Çoğu elenme durumunda zamanınızın karşılığı ödenmez

Freecash

Freecash; iPhone, Android ve web üzerinde kullanabileceğin bir ödül uygulaması. Daha çok oyunlar ve tekliflerle çalışıyor, anketler ise iş ortağı ağlardan geliyor. Tek bir püf noktası var: kayıt işleminden hemen sonra anketleri göremeyeceksin. Önce ödül kazanmak için oyun oynamaya yönlendiriliyorsun ve anketlere erişmeden önce birkaç görevi tamamlaman gerekiyor. 

Anketlerin kilidi açılana kadar yaklaşık iki oyun teklifini tamamladım. Kilit açıldıktan sonra önümde yapacak bir sürü anket vardı. Her anketin ödülü başlamadan önce gösteriliyor; anketleri yanıtladıkça, verdiğin cevaplara göre sana daha uygun anketler de görmeye başlıyorsun. Yani zamanla liste biraz kısalıyor, ama ankete uygun bulunmayıp elenme ihtimalin çok daha düşük oluyor. Tıpkı Türkiye'de alışveriş uygulamalarının zamanla zevkini öğrenip sana uygun ürünleri öne çıkarması gibi. 

Freecash için yazıyorum, ama uygulamayı her gün kullanma deneyimime dayanarak bu platformu yalnızca anketlerin ana ödül kaynağın olmamasında bir sakınca görmüyorsan öneririm. Burada daha fazla kazandıran başka yollar var ve anketler potansiyelin sadece küçük bir kısmı. 

Sadece anketlerle ilk minimum çekim tutarına ulaşmak da zor olurdu; bu tutar ₺990. IDiğer görevleri (offer) tamamlayarak ona ulaşmam yaklaşık bir hafta sürdü; ancak yalnızca anketlerle bu çok daha uzun sürerdi. 

Tek bir uygulamada oyunlar ve görevler arasında bir seçenek olarak anketler istiyorsan, ben kullanırdım. Tıpkı Türkiye'de alıştığımız gibi, "bir ayağı her yerde" olan çok yönlü uygulamalar daha pratik oluyor.

Artılar

  • Birden fazla iş ortağı ağından gelen anketler tek bir Kazan sayfasında
  • Ödül, başlamadan önce görüntülenir

Dezavantajlar

  • Anketler hemen değil, ancak daha sonra geliyor
  • İlk para çekme minimumu ₺990

Swagbucks

Swagbucks, Prodege tarafından işletilen bir ödül sitesi. Anketler burada alışveriş, oyunlar ve fiş fırsatlarıyla yan yana duruyor. Markaların her hafta binlerce yeni anket sunduğunu söylüyorlar ve benim anket listem de bunu kesinlikle doğruladı. Web üzerinden kullanabilir ya da iPhone ve Android uygulamasından erişebilirsin.

Her ankette, ankete uygun olup olmadığımı gösteren bir eşleşme etiketi vardı. Böylece olası diskalifiyeleri önleyebiliyor, boşa gidecek zamanı atlayabiliyordum. Swagbucks anket başına 25 ila 500 SB ödüyor, ama benim yaptıklarımın çoğu 25 ila 100 SB, yani 25 sent ile ₺40 arasında ödedi. Hiç zorlanmadan günde birkaç tane çözebiliyordum. Yani ilk birkaç haftamda günde ortalama ₺119 kadar kazandım. (Ekim 2026 itibarıyla)

Bir anket beni diskalifiye ettiğinde genelde sadece 1 SB geri alıyordum. Swagbucks, diskalifiye olsan bile SB kazandığını söylüyor ama ne kadar kazandığını belirtmiyor, yani bu miktar daha az ya da daha fazla olabilir. 

Paramı çektiğimde, aynı tutar için PayPal, hediye kartına göre birkaç SB daha pahalıya geldi (6 Eylül 2026 itibarıyla). İlk para çekme işlemim yaklaşık bir hafta sürdü, sonraki işlemlerim ise daha hızlı hesabıma ulaştı.

Anketlerin üstüne alışveriş ve fiş tekliflerini de ekleyeceksen kullanabilirsin.

Artıları

  • Anket seçmek için yıldız puanları ve En İyi Eşleşme sekmesi
  • Her zaman aktif, geniş bir anket listesi

Dezavantajlar

  • Diskalifiye edildiğinizde sadece sembolik bir SB
  • Ödüllerin hesabınıza ulaşması 10 iş gününe kadar sürebilir

Prolific

Şaşırtıcı ama Prolific bir anket uygulaması değil, araştırma platformu. Ayrıca yalnızca web üzerinden çalışıyor, uygulaması yok, yani listedeki diğerlerinden biraz farklı. Çalışmalar akademisyenlerden, yapay zekâ araştırmacılarından ve ürün ekiplerinden geliyor. Bu yüzden senden bir ankete kıyasla daha fazlasını isteyebiliyorlar: Daha uzun, çok aşamalı çalışmalardan mikrofon ya da webcam gerektiren görevlere kadar uzanan bir yelpaze var.

Karşılığında çalışmalar saat başına ödeme yapıyor. Her çalışma saatlik en az 8 dolar ödemek zorunda ve bu, insanların çalışmayı gerçekte ne kadar sürede tamamladığına göre hesaplanıyor. Prolific ise saatlik 12 dolar öneriyor (USD cinsinden; diğer para birimlerinde farklılık gösterebilir).

Asıl zor kısım içeri girmek. You sign up, and that puts you into a waitlist. Ben de bir bekleme listesine katılmak zorunda kaldım ve yaklaşık bir hafta sonra içeri girdim, ama bazı kişiler aylarca ya da daha uzun süre bekliyor. Üstelik ilk gelen ilk girer mantığıyla işlemiyor. 

Sonrasında anladım ki anket ya da araştırma fırsatları beklediğim kadar çok değil, özellikle de hafta sonları (Ekim 2026 itibarıyla).

Yaptığım çalışmaların çoğu 10 ila 15 dakika sürüyor ve ₺79 ile ₺119 arası kazandırıyor; iyi geçen bir hafta içi günde 2 ya da 3 çalışma yapabiliyordum. Prolific çalışmaları eşit şekilde dağıtıyor, bu yüzden yoğun bir haftanın ardından bir süre daha az davet geldiğini görüyordum.

PayPal ile para çekme 6 $'dan başlıyor (USD cinsinden; diğer para birimlerinde farklı olabilir) ve para çekmenin tek yolu PayPal. Kazançların, araştırmacı onaylayana kadar beklemede kalıyor; bu da 22 güne kadar sürebiliyor. Yani tıpkı bayram öncesi maaşını bekler gibi biraz sabırlı olman gerekiyor (Ekim 2026 itibarıyla).

Senin için en önemli şey saatlik kazanç ise ve içeri girmek için beklemeyi göze alabiliyorsan, katılacağım platform Prolific olurdu.

Artıları

  • Saatlik 8 $'lık yayımlanmış asgari ücret tabanı (USD cinsinden)
  • Elenseniz bile eleme sorularının ücreti ödenir

Dezavantajlar

  • Aylar sürebilen bir bekleme listesi
  • PayPal tek ödeme çekme yöntemidir

InboxDollars

InboxDollars, Swagbucks'ın arkasındaki şirket olan Prodege tarafından işletiliyor ve bakiyeni puan yerine dolar olarak gösteriyor. Yalnızca ABD'li üyelere açık ve yeni üyeler ₺190 değerinde hoş geldin bonusu alıyor. (Ekim 2026 itibarıyla) Hem web'de hem de iPhone ve Android uygulamasında çalışıyor.

Profilimi doldurduktan sonra anketleri süreye, konuya ve ödüle göre seçebildim. InboxDollars anketlerinin çoğunu ₺9,50 ile ₺190 arasında bir ödüle bağlıyor, benimkiler ise bu aralığın alt sınırına yakındı, yani çoğu ₺38'nin altındaydı. İlk haftamda 4 veya 5 anket tamamladım. Türkiye'de bir kahve fiyatına bile yetmeyen ödüller görmek, açıkçası pek heyecan verici değil.

InboxDollars'ta profilini eksiksiz doldurmanın çok önemli olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Demografik bilgilerin buradan belirleniyor ve sana uygun anketler de buna göre geliyor. Aksi halde bir sürü anketi kaçırırsın. Bu başıma da geldi ve kısmi ödeme bile alamadım. 

İlk para çekme işlemi için de $15 gerekiyor, sonrasında ise $10'dan itibaren çekim yapabiliyorsun. Ödemeler her Çarşamba yapılıyor, ama benim PayPal ödemem hesabıma ulaşmak için bir haftadan fazla sürdü (Ekim 2026 itibarıyla).

ABD'de yaşıyorsan, bazen hiç anket çıkmamasına takılmıyorsan ve profilini eksiksiz doldurmaya hazırsan bence kullanabilirsin.

Artılar

  • Anketleri ödemeye ve konuya göre seçebilme imkânı

Dezavantajlar

  • 15$'lık ilk para çekme işlemi
  • Diskalifiye olunan görevler için ödül verilmez
Daha fazla al sorular?

Freecash topluluğuna her şeyi sorabilirsiniz. Bizi Facebook, Reddit ve Discord'da bulabilirsiniz.

Sevdiğin şeyi yap. Biz sizi ödüllendirmek bunun için.

İnternetin favori "gerçek olamayacak kadar iyi" uygulaması. Oyun oyna, yeni uygulamaları dene, anketlere katıl, cashback kazan. İlk teklifin 10$ karşılama bonusu kazandırır.

Google Play'den indirin