>Topp 12 seriösa gig-sajter som betalar mer än ett 9-5 jobb 2025
Topp 12 seriösa gig-sajter som betalar mer än ett 9-5 jobb 2025
Updated on May 14, 2025
10 min read
Our Editorial Process
Key Takeaways
Hide
Freecash är den bästa gig-sidan utan krav på förkunskaper som betalar upp till 250kr i timmen
Upwork erbjuder de bästa nybörjarvänliga uppdragen för nästan alla kategorier
PeoplePerHour och Freelancer erbjuder lägst konkurrens för att börja hitta mer unika uppdrag
TaskRabbit erbjuder gig som du kan göra utanför hemmet samtidigt som du tjänar bra betalt.
Upwork
Upwork kan kännas väldigt nischat för vissa, men jag skulle säga att det är den bästa gig-sidan för nybörjare. Du kan utforska så många olika typer av uppdrag från frilansande skribent, webbutveckling, designkonsultation, virtuell assistent och mycket mer.
Jag jobbade som deltidsfrilansare i fyra år, och jag lyckades få uppdrag som betalade upp till 600 kr i timmen. Det tog mig ungefär tre eller fyra månader att börja landa uppdrag som gav mig mer än 4000 kr i månaden, men att få ihop en stabil tusenlapp i månaden för dina första uppdrag är en enkel vinst med Upwork.
Plattformen kan vara väldigt konkurrensutsatt för nybörjare, så jag föreslår att du lär dig skapa en profil på Upwork som sticker ut. Här är några av mina förslag på videotutorials som hjälpte mig att komma igång.
Upwork är perfekt om du letar efter några seriösa online-jobb som kan ge dig inkomst på lång sikt. Det är ett grymt sätt att få kontakt med några av de största startups och vara med från början i deras framgångssaga.
Fiverr
Precis som Upwork är Fiverr en högt uppskattad gig-sida som är känd för att ha några av de enklaste uppdragen. Du behöver börja ganska smått på den här plattformen, och erbjuda runt 50kr per projekt. Men när du väl har fått några bra femstjärniga recensioner, har det visat sig att det ger bättre resultat för nybörjare att gradvis höja priserna.
Jag testade Fiverr själv, och jag föredrar fortfarande Upwork eftersom de har lägre avgifter än Fiverr. Överlag gillade jag Fiverr för att jag inte behövde leta i timmar efter bra uppdrag, uppdragen hittade helt enkelt mig. Jag tjänade runt 2000 till 3000kr i månaden bara på Fiverr.
För att verkligen lyckas på Fiverr skulle jag rekommendera att du optimerar dina uppdragsannonser, så att de tydligt visar vilken typ av tjänst du erbjuder och vad kunden kan förvänta sig. Använd bilder och/eller videor av hög kvalitet, och se till att behålla positiva recensioner.
Freecash
En av mina favoritsidor för att tjäna extra pengar. Även om det inte direkt är en gig-sida, erbjuder Freecash flera uppgifter som både känns och betalar som vilket annat gig eller projekt som helst. Freecash har hundratals erbjudanden där du kan spela spel, göra undersökningar och testa produkter. Du kan spendera timmar på deras plattform, antingen med småuppgifter eller genom att ta dig an större speluppdrag för att nå högsta nivån.
Belöningarna är faktiskt riktigt bra också, jag har lätt kunnat tjäna i genomsnitt 250 kr i timmen. Ju mer tid du lägger på uppgifter, desto mer kan du tjäna, men jag skulle säga att jag spenderar i snitt två till tre timmar på Freecash dagligen. Du kan göra mer eller mindre, det finns inga begränsningar och du kan tjäna pengar när du vill.
Så här kom jag igång:
1
Skapade ett Freecash-konto: Jag använde min mejl för detta, men du kan också registrera dig med Google, Steam eller till och med Facebook.
2
Fick en registreringsbonus: Genom att registrera mig fick jag en bonus på 50 kr, men du kan tjäna upp till 1000 kr beroende på din tur!
3
Genomförde uppgifter: Jag slutförde uppgifter som rekommenderades till mig baserat på mina föredragna uppgiftsval.
4
Tog ut pengarna: Jag tog alla mina intjänade pengar och gjorde uttag till Stake för en extra 15% bonus (för varför inte).
För att verkligen maximera din potential här rekommenderar jag att du fokuserar på högbetalda undersökningar och dagliga streaks, och även utnyttjar bonusar för att bjuda in vänner.
Freelancer
Om du letar efter ett alternativ till Upwork och Fiverr, som erbjuder ett mer professionellt tillvägagångssätt men samtidigt passar för nybörjare, är Freelancer mitt förstahandsval. Du kan tjäna från 100 kr till 1000 kr i timmen beroende på vilken typ av arbete du erbjuder. Här är de vanligaste frilansyrkena du kan hitta på Freelancer:
Innehållsskapande
Webbdesign
Programmering
Marknadsföring
Översättning
Konkurrensen här är ganska måttlig, vilket gör det lättare att hitta uppdrag jämfört med mer populära sajter som Upwork och Fiverr. Jag kom in på Freelancer lite senare, men jag önskar verkligen att jag hade börjat på den här plattformen först. Det tog mig lite längre tid att lära mig den här plattformen än andra, där du lägger bud på uppdrag och kunder väljer dig baserat på recensionerna i din profil.
För att verkligen lyckas här bör du lägga bud på mindre projekt, skapa detaljerade förslag, och leverera mer än vad kunden förväntar sig. Det här boostar verkligen dina resultat på Freelancer och har varit nyckeln till min framgång där hittills.
Crowd Content
Med fokus enbart på innehållsskapare är Crowd Content starkt nischat mot copywriters, spökskrivare och bloggskribenter. Du kan tjäna från 0,30-1,00 kr per ord, eftersom premiumuppdrag betalar mer än vanliga uppdrag. Det finns alltid stadigt med jobb tillgängligt på den här sidan, men du behöver fokusera på att få femstjärniga recensioner.
För att lyckas på Crowd Content skulle jag föreslå att du följer grunderna.
Håll deadlines
Följ kundens instruktioner så noggrant som möjligt
Sikta på högt betyg för varje uppdrag
Du kommer inte tjäna särskilt mycket i början, men om du bygger upp en stor profil här, kommer du börja få uppdragsförfrågningar från kunder som betalar bättre.
Guru
Även om det liknar andra nischade frilanswebbplatser, är Guru ett utmärkt alternativ för programmerare, arkitektur eller till och med ingenjörsarbete. Du hittar också skrivande och översättning här, men det är lite mättat så jag skulle hellre rekommendera något av de andra alternativen ovan.
Jag gillar verkligen hur Guru kategoriserar alla sina uppdrag, så att du enkelt kan hitta vad du behöver, utan att behöva gräva eller skapa nån slags algoritm.
På Guru tjänar många frilansare från 200 till 1500 kronor i timmen, men du måste lägga bud väldigt smart och inte slösa några bud på äldre uppdrag. Ju fler bud de har, desto lägre är dina chanser att få projektet. Jag skulle rekommendera att du fyller i din profil ordentligt och visar upp certifieringar för att fånga kundernas uppmärksamhet.
Toptal
Den här är lite mer nischad, men om du jobbar inom rätt bransch är detta en av mina mest rekommenderade gig-sidor. Uppdrag på Toptal kan betala upp till 2500 kr i timmen, med högvärderade kunder som regelbundet letar efter talanger inom mjukvaruutveckling, ekonomi, projektledning och design.
Det här är en extremt konkurrensutsatt webbplats, och du måste gå igenom en urvalsprocess för att bevisa att du har vad som krävs för att söka dessa uppdrag. Om du har rätt profil blir det enkelt att få uppdrag, det är bara den inledande screeningen och kvalifikationerna som gör denna gig-sida svår.
För att verkligen lyckas på Toptal har jag några tips som jag skulle rekommendera:
Förbered dig för screeningen: Se till att vara så grundlig som möjligt här, så att du ger dem en tydlig bild av vad du gör.
Bygg starka fallstudier: Du kommer att sticka ut genom att visa framgångsrika, detaljerade fallstudier som bevisar dina framgångar.
Visa elitexpertis: Detta är en professionell plattform där kunder betalar de högsta satserna, så lite ego är faktiskt en bra grej här.
Om du är en proffs som vill ta frilansandet till nästa nivå är Toptal min högsta rekommendation.
PeoplePerHour
Om du håller på att lära dig koda, eller vill ha några små uppdrag för att förbättra dina webbutvecklingsfärdigheter, är PeoplePerHour ett väldigt populärt alternativ. Även om du också kan hitta uppdrag inom skrivande, marknadsföring, teckning och röstinspelning, verkar webbutveckling vara höjdpunkten bland deras möjligheter.
PeoplePerHour fungerar ungefär som Fiverr, men med lite mindre konkurrens. Se bara till att du erbjuder välgjorda "hourlies" som är prisvärda utan att du själv går på förlust. Som tur är betalar de flesta kunder från 150kr i timmen, men vad du erbjuder under varje timme avgör om de väljer just dig.
Om du är webbutvecklare och vill sticka ut, skulle jag personligen rekommendera att du skapar egna hemsidor på egen hand och bygger upp en ordentlig portfolio. Jag känner många utvecklare som gör detta och hittar schyssta uppdrag eller till och med heltidsjobb.
Today's Special Offers in
Live Offers
Uber
Även om det är en åldrande och övermättad gig-plattform, är Uber fortfarande en av de bästa gig-sidorna där du kan tjäna stora pengar. Uber erbjuder flera sätt att tjäna pengar på, oavsett om det handlar om att leverera snabbmat, matvaror eller köra någon från en plats till en annan. Personligen skulle jag rekommendera denna plattform om du är ny inom gig-ekonomin eller kanske inte har någon särskild nischkompetens att erbjuda.
Du kan enkelt tjäna 150 till 300 kr i timmen genom att köra för Uber, och jag har sett hundratals förare tjäna över 10 000 kr i månaden på detta. Om jag inte vore en sådan introvert skulle detta förmodligen vara mitt förstahandsval. Men att åka till folks lägenheter eller se till att passageraren känner sig bekväm kan vara skrämmande.
Om du känner att Uber-körning kan vara ett alternativ för dig, rekommenderar jag verkligen att du testar det. Här är några tips som jag vet har hjälpt många förare.
Jobba under rusningstid
Håll koll på utgifter och undvik låg betalning/långa sträckor
Behåll ett högt betyg genom att vara trevlig och förstående
Om du vill tjäna mer pengar genom att köra eller ha reklam på din bil kan du få en bra passiv inkomst från Uber eftersom körning är det du gör under hela jobbet.
DoorDash
Liknande Uber, men lika populärt. DoorDash är en grym app och gig-plattform som erbjuder matleveransjobb i ditt närområde. Du kan tjäna ungefär samma som med Uber, från 150 till 250 kronor i timmen, men jag skulle faktiskt rekommendera att du kör både Uber och DoorDash samtidigt så att du kan maximera din inkomst och inte missa några högbetalande kunder.
Jag skulle rekommendera DoorDash om du bor någonstans med mindre befolkning eller om du bor i stan och inte vill åka långt för en beställning. Uber brukar skicka dig typ 10 till 15 minuter bort för att plocka upp en passagerare eller en matbeställning, medan DoorDash försöker erbjuda fler alternativ som är närmare där du befinner dig.
Allt som allt är DoorDash en gig-plattform som rekommenderas starkt av tusentals, och du kommer aldrig att få slut på jobb. Kom bara ihåg att försöka jobba under rusningstid och maxa körningen genom att använda flera appar samtidigt.
TaskRabbit
Lite annorlunda än mina tidigare föreslagna gig-sajter, TaskRabbit är för dig som letar efter ett mer fysiskt extrajobb som ändå betalar bättre än ett vanligt 9-5 jobb. Jag har upptäckt att TaskRabbit är bäst när det gäller variation och övergripande betalning. Du kan få betalt för hantverksjobb, städning, möbelmontering eller till och med för att hjälpa någon att flytta.
Betalningen är ganska schysst, från ungefär 250 kr till 800 kr i timmen beroende på hur svår varje uppgift är och hur lång tid den kan ta att slutföra. Det kan dock vara svårt att hitta uppdrag, eftersom du behöver bevisa specifika färdigheter och varje stad erbjuder olika mycket. Typiskt sett hittar du fler uppdrag ju populärare din stad är.
För att verkligen sticka ut på en plattform som TaskRabbit skulle jag rekommendera att du skapar en profil som visar unika färdigheter, är snabb på att svara, och samlar in några bra kundrecensioner.
Lyft
Om du gillar att köra taxi eller vill bli förare, är Lyft ett väldigt populärt app-alternativ till Uber. Om jag skulle välja mellan Lyft eller Uber, föredrar jag personligen Lyft helt enkelt för att de erbjöd mycket bättre deals, med mer lyhörda förare som överlag var trevligare.
Lyft betalar vanligtvis mer till sina förare, runt 150 till 300 kr i timmen, med stor chans till bonusar och dricks. Lyft funkar skitbra i storstäder, eller till och med utanför dem. Jag kommer från Oklahoma, och jag hittade många fler Lyft-förare än Uber-förare utanför stan som var villiga att köra mig de längsta sträckorna.
Tricket med Lyft är att vara en trevlig förare, hålla fordonet rent, och göra det lilla extra för att se till att passageraren känner sig omhändertagen. Om det innebär att köra lite längre för en passagerare, kan det ibland betyda en rejäl dricks. Så kanske kör du både Uber och Lyft samtidigt, och ser hur mycket du kan tjäna!
Kan du tjäna mer på Freecash?
Jämför Freecash med alternativa gig-sidor
120 min
With
$54.10
andra gig-sidor
$30.00
*Earnings displayed are based on average figures and may vary depending on the specific offers available at the time of playing.